Kattmynta – Kattleksaker med Mynta till din Älskade Katt

Kattmynta är en växt som de flesta katter älskar, dock inte alla. Dess effekt är som en slags stimulerande, fast ofarlig, drog på dem. Den är humörhöjande.

Kattmynta används torkad, eller som pulver i kattleksaker och som doftande spray. De flesta katter blir som tokiga i de leksaker som luktar mynta. De älskar de leksakerna. De gnider sig mot dem, slickar och biter i dem.

Är kattmynta farligt för katten? Nej, det är den inte. Om katten får i sig en större mängd kan det dock uppstå lindriga biverkningar som t.ex. att katten blir lite orolig, sömnig eller får lindriga magbesvär. Det tillståndet varar dock endast i ca 10 min.

Den lilla mängd kattmynta som finns  i kattleksaker är helt ofarlig och har enbart en positiv effekt på katter. Ca en tredjedel av alla katter blir inte påverkade alls.

Kattmynta i kattleksaker

Min katt Oskar älskar de leksakerna med kattmynta. När jag kastar iväg dem rusar han efter dem och kommer tillbaka till mig med dem, för att jag ska kasta dem igen. Det gör han aldrig med de andra kattleksakerna.

Sprattlande levande fiskar

levande kattleksak med myntarörlig kattleksak fisk från Robocat

 

Vill du ge katten en extra rolig och fin present, så kan jag rekommendera en sådan här sprattlande fisk. Lax eller guldfisk, lika fina båda två. De både rör på sig och luktar stimulerande mynta. Jag tror att din kommer att älska en sådan.

De laddas lätt med USB.

De finns att köpa här.

 

 

 


Bi med kattmynta

KONG Better Buzz Bee Kattleksak med Kattmynta

 

 

 

Ett färgglatt knastrande bi för katter att leka med. Liten men tuff kattleksak.

Du hittar det här.

 

 

 

 


Kvittrande fågel

Kattleksak - Kvittrande Fågel med mynta

 

 

 

 

En fågel som kvittrar när katten rör vid den. Det är extra roligt och stimulerande för katten när det finns både mynta och ljud i leksaken.

Du kan köpa den här.

 

 

 


Fyll på själv med kattmynta

Cat&Rina Kattleksak Flamingo med Kattmynta

 

 

Jättesöt liten flamingo som du själv fyller på med ny mynta. Den har en ficka som stängs med kardborreband. Det ingår ett rör med kattmynta när du köper den.

Du hittar den här.

 

 

 


Orm med vänderot

Kattleksak med Kattmynta & Valerian - Orm

 

 

 

Den här ormen innehåller kattmynta och vänderot. Vänderot är en växt som även den är stimulerande på katter. Den kan påverka de katter som inte berörs av mynta.

Du kan köpa den här.

 

 

 

 


Fluffiga små  möss

AFP - Fluffig Mus - Blandade färger

 

 

Möss gjorda av mjuka ulliga bollar. Doften av kattmyntan gör att katten blir extra intresserad av dem.

Du hittar dem här.

 

 

 

 


En riktigt fräck kattleksak

KONG Cigarr Kattmynta

 

 

 

En annorlunda, rolig present till katter är denna cigarr. Den är hela 22 cm lång. Jag har själv inte sett någon sådan tidigare.

Du hittar den här.

 

 

 


Kattmynta i lösvikt

Kattmynta 20g - lösvikt

 

 

 

Kattmynta i torkad form. Strö ut lite på de ställen som du vill att katten ska gå till. Strö lite på klösbrädan eller kanske i buren när du vill ha in katten där. Denna förpackning innehåller 20 gram.

Du hittar den här.

 

 

 


Kattmynta i sprayform

Jolly Paw Kattmynta Spray

 

 

Använd sprayen när du vill få katten intresserad av nya saker. Doften avtar efter ett par timmar. Kattmyntan gör att en del katter blir lugna och en del blir uppiggade. Det är bara att prova sig fram.

Den hittar den här.

 

 

 

 


Andra stimulerande kattleksaker

Kattleksaker

Katter behöver uppleva nya saker som är stimulerande för hjärnan. Utekatter får vara med om nya upplevelser nästan hela tiden, när den är ute. För innekatter får man istället försöka anpassa miljön, för att de ska få tillräckligt med stimulans, samt ägna mer tid åt att leka med dem.

Det finns en mängd olika leksaker till katter. Alla behöver inte innehålla mynta, även om katten gillar det. Det är viktigt med variation.

På den här sidan finns exempel på olika sorters leksaker för katter.

 


 

4 trackbacks/pingbacks

  1. Bästa Kattleksakerna - Billiga och Roliga Kattleksaker - Kattsnack
  2. Nyttigt Kattgodis - Hälsosamt Bra Kattgodis - Kattsnack
  3. Kattkojor & Kattbäddar - mysiga, varma, sköna kattsängar - Kattsnack
  4. Animerade Katter och andra Rörliga Bilder - Kattsnack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*