Gråa katter tillsammans – Så fina!

grå katt pussar digJag har två gråa katter som är av rasen sibirisk katt. De är helsyskon med ca 1,5 års mellanrum. Oskar ska fylla 2 år i maj och har nu lång vinterpäls och Hampus är nu 5 mån och har ganska kort päls. En sibirisk katt har halvlång päls, men det kan variera mycket. Typiskt för rasen är pälskragen. Du kan läsa mer om rasen sibirisk katt och Oskar här.

Mina gråa katter

gråa katter sover tillsammansJag älskar alla katter oavsett ras eller utseende. Jag gillar deras självständighet, att det inte går att bestämma över dem utan man måste förtjäna deras kärlek. Man kan vara hund-, kattmänniska eller kanske både ock. Jag tycker hundar är jättefina, men jag har aldrig velat ha någon. Katt har jag däremot längtat efter i många år. Jag kunde inte ha någon egen katt p.g.a. allergi i familjen.

Nu har jag äntligen kunnat skaffa mina två allergivänliga gråa katter. De är mina små älsklingar. Så fina tillsammans. Jag kan inte se mig mätt på dem. utan sitter ofta leende och studerar deras upptåg.


Varför just gråa katter?

gråa katter som älskar varandraJag vet egentligen inte riktigt varför, det har bara blivit så. Det har funnits flera katter i min närhet och de flesta har varit grå. Oskar fastnade jag direkt för på fotot på Blocket. När jag skulle köpa en lillebror till honom tänkte jag välja en röd för de tycker jag är jättevackra, men hjärtat sa det är den gråa som är din.

Jag har älskat Hampus från första stund och är så glad för att han är just grå. Mina katter är jättefina tillsammans.

 


Oskar och Hampus utomhus

gråa katter utomhus

 

 

Bland gråa berg och stenar trivs mina katter. De passar liksom in i miljön. De klättrar från sten till sten och undersöker hålor och små grottor på vägen.

Oskar går lös vid våran sommarstuga nu när han blivit stor, medan Hampus får gå i sele ett tag till.

Oskar använder GPS-halsband som du kan läsa om här.

 

grå kattunge utomhus

 

 

 

Söta lilla Hampus. Det är spännande att vara ute, men känns samtidigt lite farligt eftersom allt är nytt. Skönt att ha storebror i närheten som man kan söka trygghet hos vid behov.

 

 

 


Oskar bland klipporna

Grå långhårig katt på klippor

 

 

Oskar följer ofta med när vi går på promenad. Här vilar han en stund på de släta klipporna.

grå katt i berget - kattporträtt

 

 

Här har Oskar hittat en trygg och bra utkiksplats.

 

 

 


Mina gråa katter på stranden

grå katt på strand

 

 

 

Oskar tycker mycket om att vara på stranden när det är folktomt, Det finns gott om sorkhålor här och Oskar är en väldigt bra jägare.

 

 

 

grå kattunge på strand

 

 

 

Hampus spanar ut över havet. Det är lugnt och stilla idag. Hampus tycker att havet är lite otäckt när det blåser och vågorna rullar in.

 

 

 

 


Grå ryggsäck till grå katt

 

Ibland blir det för långt att gå eller så vill matte gå ett annat håll än vad Oskar vill. Då är det väldigt praktiskt att använda sig av en kattryggsäck.

Du hittar denna och fler transportväskor på den här sidan.

 

 


På mina andra sidor hittar du:

Bra kattleksaker

 

Bra kattleksaker

 

kattunnel rolig kattleksak

 

Roliga kattunnlar

 

katt i kattkoja animerad

 

 

Sköna kattbäddar

 

animated catlady

 

 

Presenttips med kattmotiv

 

 


Du kan lätt navigera till alla sidor med olika kattprylar här kattsnack.se 

Kattsnack logga

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*