Bästa Kattleksakerna – Billiga och Roliga Kattleksaker

De allra bästa kattleksakerna tycker jag är de som katten roas av att leka själv med. Det är inte som att köpa leksaker till barn som man gärna vill ska vara pedagogiska, lärorika och utvecklande. En bra kattleksak ska få fram jaktinstinkt och leklust. Den ska få katten att röra på sig. Den ska vara spännande och göra katten nyfiken på att utforska den. Hjärnan stimuleras av nya saker och positiva upplevelser och det medför att din katt mår bra.

Bästa kattleksakerna för din kattMin katt Oskar är mycket aktiv och lekfull. Han behöver mycket stimulans för att må bra. Han har en del leksaker som han leker med själv en bra stund, men de flesta leker vi tillsammans med.

Oskar älskar när jag kastar iväg en av favoritmössen. Han rusar iväg, hämtar musen och kommer tillbaka till mig med den. Han leker ibland själv med dem också.

Oskar har verkligen sina favoriter bland leksakerna. Han har jättemånga kattleksaker som jag tycker är roliga, men som han inte gillar alls. Kastar jag iväg en sådan, tittar han bara efter den. Han ser skillnad direkt på vilken sak som jag håller i handen och ska kasta iväg.


Bästa kattleksakerna för Oskar

Oskars kulbana

Kulbana som kattleksak

 

 

Den här kattleksaken kan Oskar roa sig med länge. Han sticker ner tassen i hålrummen och slår till kulan. Därefter springer han efter och tar den i ett annat hålrum. Han springer fram och tillbaka och roar sig helt själv en bra stund med den. Jag har köpt denna på Lidl, men de fanns bara en kort tid.

 

 

 


Leksaksräls för katter

kattleksak kulbana

 

 

Liknande banor som Oskars kan man enkelt köpa på nätet. De här tycker jag verkar bra, för de är dessutom billiga. Både billigt och bra, det gillar jag.

Du kan även köpa extra kulor till den, samt en fireball.

Du kommer till djuraffären här.

 

 

 

kulbana med gupp för katter att leka med

 

 

 

Den här banan har inbyggda gupp. Den kan lätt byggas om till en 110 m lång bana om.

Du kan köpa denna kulbana här.

 

 

 


Kattleksak att hänga på dörrkarm

Kattleksak att hänga på dörrkarm

 

 

 

Det här är en jättebra kattleksak. Hur enkelt som helst att bara fästa i en dörröppning. Musen hänger i ett gummiband, så när Oskar fångat musen och släpper den igen. så studsar den upp i luften. Jag tycker att den är en av de bästa kattleksakerna som Oskar har. Han kan leka länge med den helt själv.

 

 

Trixie kattleksak i form av en fågel - passar in i dörrar

 

 

 

Här säljer de en liknande kattleksak som dessutom verkar bättre än Oskars.

Man fäster den i dörrkarmen. Fågeln hänger i ett långt gummiband och luktar kattmynta.

 

 

 


Lek med fötter

katt leker med fot

 

 

 

Oskar gillar verkligen att leka med fötter. Det är inte speciellt trevligt, eftersom han både bits och håller fast fötterna med sina vassa klor. Det är ganska roligt när det är någon annans fötter, men man får försöka hålla masken, eftersom det gör ganska ont. Man kan inte ha fötterna på golvet när man sitter i soffan, för då blir de plötsligt attackerade.

 

 


Kattleksak med torrfoder

kattleksak med torrfoder

 

 

 

Att försöka ta upp torrfoder med tassen var roligt en stund. Han tröttnade dock ganska fort på det, eftersom det var mycket jobb för så lite mat. Poängen var ju att han skulle äta mindre, eftersom han var innekatt och började bli lite tjock om magen. Jag tror att han skulle älska den om jag lade godis i den, men tyvärr Oskar.

 

 

 


Katt leker med Ipad

Det finns en del appar som är gjorda för katter.

Katt leker med Ipad

 

 

 

 

Den Oskar leker med på bilden heter ”JitterBug”.

 

 

 

 

 

Kattleksak på ipad

 

 

 

Hans favorit är den här appen ”Mouse for cats”.

 

 

 

 


Till de bästa kattleksakerna hör de här mössen

leksaksmöss för katter

 

De här små vita och grå plyschmössen tröttnar han aldrig på. Det händer efter en tid att de blir sönderbitna, men de är billiga att köpa. De försvinner också under soffan och på alla möjliga andra ställen, därför har jag fått köpa in ett flertal paket med sådana här möss. De säljs i 6-pack.

Jag köper mina här.

 

 


De bästa kattleksakerna har även ljud

Mus som piper som riktiga möss

Mus med kattmynta och pipljud

 

 

 

Den här musen tillhör också de bästa kattleksakerna för Oskar. Den piper när han rör på den. Ljudet så är verklighetstroget att det låter precis som en riktig mus. Den innehåller kattmynta som väcker jaktsinnet.

Du kan köpa denna leksaksmus här.

 

 


Mus med ljud

stimulerande bra kattleksak - mus med Ljud 8 cm

 

 

 

 

En jättesöt liten mus för din katt att leka med. Det är extra roligt och stimulerande för din katt om leksakerna har ljud.

Du kan köpa leksaksmusen här.

 

 

 


Kvittrande fågel

Kattleksak - Kvittrande Fågel med mynta

 

 

Alla katter är ju intresserade av fåglar eftersom de väcker jaktinstinkten. Det är inte roligt när ens snälla, goa katt har tagit en levande fågel. Däremot en leksaksfågel för katter som luktar mynta kan de ju få i alla fall.

Det bästa med den här kattleksaken är att den kvittrar som en riktig fågel, när katten rör på den.

Den finns att köpa här.

 

 

 


Fjädrar är bra kattleksaker

en fjäder är en bra kattleksak

 

 

Oskar älskar fågelfjädrar. Han leker med dem som om de vore riktiga jaktbyten. Jag brukar kasta iväg dem eller sätta fast dem i barken på en tall. Han klättrar då snabbt upp och tar dem . Jag hinner nästan inte få bort handen och har fått känna på hans klor några gånger. Jag är noga med att tvätta händerna efter att ha tagit i fågelfjädrar.

 

 

 

 


Spön med leksaker

spö med kattleksak

 

 

 

 

Oskar gillar alla sådana här spön. Jag brukar använda ett sådant när jag sitter och tittar på TV och inte orkar leka med honom. Han är nöjd bara jag viftar lite med det, så att han kan hoppa upp och ner från soffan.

 

 

 

Kattleksaker

 

 

 

Det är lätt att fixa ett eget spö och hänga på en favoritmus.

 

 

 


Mjukisdjur bra kattleksaker

katt leker med mjukisdjur

 

Oskar gillar att brottas med mjukisdjur. Han har ingen kattkompis att brottas med, så ett mjukisdjur får duga. Jag låter mjukisdjuret busa med honom och han försvarar sig genom att brottas med dem och även bita dem. Jag busar aldrig med händerna med honom, eftersom jag är noga med att händer ska varken bitas eller klösas.

 

 


Oskars klösträd

Oskar älskar när man kastar mössen upp på klösträdet. Han far upp och ner i kattställningen för att fånga dem. Till slut ligger han bara och flämtar av trötthet. Oskars klösträd är mycket stabilt och passar även till lite större katter.

Han sover ofta högst uppe, eftersom han då har koll på allt som händer och kan känna sig trygg.

Katten Oskars klösträd Katten Oskar sover i klösträdet


Julpynt roliga kattleksaker

julpynt som kattleksaker

 

 

Jag pyntar med julgranskulor som inte kan gå sönder, där Oskar kan leka med dem. Dessa kular har han haft jätteroligt med.

 

 

 

 

 


Katt på promenad

Transportväska katt

 

 

Oskar är utekatt när han är på landet och går bara ut med sele när han är i stan. Det är viktigt för Oskar att komma ut. Han gillar när det händer något och att utforska nya områden.

När vi ska gå någon längre sträcka eller åka spårvagn, då sitter han i transportväskan och tittar ut.

Du kan läsa mer om transportväskan här.

 

 

 


Vad gillar Oskar mer än kattleksaker?

Kolla gärna in den här sidan om min sibiriska katt Oskar.

sibirisk katt


Oskar leker med sopsäck

katt leker med sopsäck

 

 

 

Vilken katt gillar inte papperskassar, stora kartonger och soppåsar i papper?  Jag låter Oskar behålla dem tills han tröttnat på dem. Då först städar jag bort dem.

 

 

 


Vill du se fler foton och videor på Oskar?

Han har eget konto på Instagram. Du hittar honom här.

Katten Oskar på instagram


Filmer för katter

Katt tittar på film för katter

 

 

Det finns filmer som är gjorda för katter att se på. Jag har lagt in några sådana filmer från youtube som Oskar gillar här.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*