Sibirisk katt – En Intelligent, Allergivänlig, Barnvänlig Kattras

På den här hemsidan vill jag dela med mig av mina erfarenheter, vad gäller min katt Oskar. Den utgår helt enkelt utifrån vad Oskar gillar och vad han använder för saker. Jag vill visa hur fin rasen sibirisk katt är, eftersom jag är jättenöjd med mitt val av katt. Han är helt underbar.

Hoppas du får lite tips som du kan ha nytta av på mina sidor.

Min Oskar – en sibirisk katt

Den 6 maj 2019 föddes min älskade katt Oskar. Jag fick syn på honom på Blocket och föll för honom direkt.Oskar kattunge

Han är en sibirisk raskatt som trots sin halvlånga päls, många allergiker faktiskt tål. Eftersom min ena son är allergisk mot pälsdjur, framförallt mot katter, har jag inte vågat ta risken att skaffa ens en allergivänlig raskatt innan. Nu är min son vuxen och har flyttat hemifrån och jag kunde äntligen köpa en katt.

Det var med hopp och spänning jag såg fram emot, när min son första gången skulle träffa Oskar. Hur skulle detta gå?  Jag hade inte behövt oroa mig, för det var inga problem alls. Han kunde klappa och krama Oskar utan någon som helst allergisk reaktion. Vilken lättnad! Tänk om du som älskar djur var allergisk mot dem. Hemska tanke!

 


Rasen sibirisk katt

Det finns så många sidor på nätet som du kan läsa om det, därför gör jag bara en kort sammanfattning.

En sibirisk katt blir ganska stor. Det kan ta ända upp till 5 år innan den är helt fullvuxen. Honor väger då ca 4-5 kg och hanar 5-9 kg.

Pälsen är semilånghårig. Trots den långa pälsen är en sibirisk katt allergivänlig, därför är det många allergiker som kan äga en sådan katt.

En sibirisk katt är intelligent och social. Den pratar gärna med dig och följer gärna efter dig på promenad.


Oskars favoritmat

animerad kattmat med musOskar äter både burkmat och torrfoder.

Han äter Catz och Whiskas om det är oxkött, lamm eller kyckling.

De flesta andra märken ratar han, så därför håller jag mig till dessa nu.

Han har aldrig gillat burkmat med fisk. Torrfoder med fisk går däremot bra.

Det bästa hade varit mus på burk.

 

 


animerad fisk

 

Kokt fisk är alltid gott. Under sommarhalvåret, när Oskar är i sommarstugan i Lysekil, blir det ofta makrill. Matte rensar, fryser in och portionerar ut. Fisk är mycket godare en vilken kattmat som helst på burk.

 

 


springande musMöss fångar han dagligen när han är på landet. Tyvärr så lekar han länge med dem innan han tuggar i sig dem. Han har lärt sig att inte äta upp näbbmössen, eftersom han mår dåligt av dem.

Han kommer ofta in i stugan med levande möss. Ibland lyckas de smita ifrån honom och gömma sig. På natten kommer de fram och Oskar äter upp dem. Han lämnar alltid kvar lite inälvor.

                                                                          Jätteäckligt! De smakar nog inget vidare.


Katten Oskar gillar räkor

 

 

Räkor och krabba älskar han. Han bli som tokig.

Vem gillar inte skaldjur?

 

 


Billigt och gott kattgodis.Dessa godis sticks tillhör också hans favoriter. Han fullkomligt älskar dem.

När det är mörkt ute på kvällen och han inte vill komma in, är det bara att prassla lite med en sådan och han kommer springande i full fart.

Jag köper dessa på Lidl. De finns i olika smaker. Oskar gillar dem alla. De kostar endast ca. 18 kr för 10 st. Jag har inte sett några så pass billiga någon annanstans.

 


Oskars favoritleksaker

Kattleksaker

 

Oskar är en mycket aktiv och lekfull katt, därför måste jag leka med honom en bra stund varje dag.  Han behöver stimuleras och han behöver få utlopp för sin energi rent fysiskt. Han har väldigt många olika leksaker. En del av dem tröttnar han aldrig på och vissa visar inget intresse för alls.

Du hittar hans kattleksaker här.

 


Oskars GPS-halsband

GPS för katter

 

 

Oskar använder GPS när han är ute själv. Det känns säkrare att kunna se var han är någonstans. Han gillar det halsbandet, eftersom det betyder att han ska få gå ut.

Här får du veta mer veta mer om hur GPS-spåraren fungerar.

 


Animerade bilder

kattansikte som flirtar

Som du ser, så gillar jag att göra animerade bilder.

Jag sammanställer alla mina bilder på den här sidan.

 

 

 


Transportväskor

Transportväska katt animerad

 

 

 

Varje gång vi ska åka buss eller spårvagn sitter Oskar i en sådan här kattryggsäck.

Det fungerar jättebra. Du kan läsa mer om hans transportväskor här.

 

 

 


Fästingar  inga fästingar på min sibiriska katt

fästingborttagareOskar fick ofta fästingar på sig förut. De satt alltid på huvuden eller halsen. Jag använde den här fästingborttagaren som jag köpte på apoteket.

När man trycker i ändan på den kommer det ut en ögla av typ fiskelina. Den för man runt fästingens kropp, så nära huden på katten som möjligt. Slutar att trycka och linan dras åt. Vrid sedan runt ett par varv och du har fått bort fästingen. Fungerar väldigt bra. Se till att mosa fästingen sedan för att vara säker på att den är död. De är verkligen inte trevliga de små odjuren!

Oskar har nu fått droppar i nacken med fästingmedel. Han hade ingen fästing de första 4 veckorna. Därefter har det kommit enstaka. Det är nog dags för en ny kur.


Vill du se foton och videor på min sibiriska katt Oskar?

Oskar har ett eget konto på Instagram. Där finns en massa foton och videos från det att han var kattunge fram tills nu. Det läggs in nytt material där hela tiden.

https://www.instagram.com/mittlivoskar/

Katten Oskar på instagram

 

Katten Oskar board

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*