Transportväska katt – Kattryggsäck för bekväm transport av katt

Transportväska katt animerad

Ska du ta med din katt på buss, spårvagn eller kanske på promenad, då är en sådan här transportväska för katt jättepraktisk.

Det känns inte lika tungt att bära katten i en kattryggsäck jämfört med att bära den i en transportbur. Katten sitter bekvämt i den utan att glida runt. Det är tryggt för katten att sitta högre upp och samtidigt kunna ha koll på vad som händer omkring den.

Jag tycker en sådan här kattryggsäck är mycket bättre för både katten och för dig, än sådana där hårda transportburar av plast. Det finns ett magbälte på ryggsäcken som gör att den sitter stadigt fäst vid din kropp. Det är alltid bättre att bära saker så nära kroppen som möjligt. Med en ryggsäck har du dessutom alltid båda händerna fria.

Oskar fick en hård transbortbur när han var liten och han gillade att krypa in och lägga sig i den ibland. Han gillade däremot aldrig att bli transporterad i den.

Transportväska för katt

Oskar i kattryggsäck

Transportväska katt

 

 

 

 

 

Här är jag och min katt Oskar på väg till spårvagnen. Vi ska besöka mitt jobb. På spårvagnen är han lite rädd och det är skönt att lätt kunna öppna och klappa honom. Han lugnar sig snart och kommer ut ur ryggsäcken för att titta ut genom fönstret på spårvagnen. Oskar är ca 9 mån på bilden nedan och gillade att sitta i den.

 

 

 

 

 

 


Katt i transportväska

transportryggsäck med katt

 

 

Här är Oskar 1,5 år och väger drygt 5 kg. Han springer ute själv här vid sommarstugan och är inte lika glad i att åka i ryggsäcken längre. Han föredrar att springa efter själv och vända om när han inte vill följa med längre. När vi är hemma i stan används den oftare. Det känns tryggt att honom i den, eftersom han inte kan ta sig ut själv. Alla selar som jag har provat drar han lätt över huvudet och så blir att fri.

 

 

 

 


Kattryggsäck med regnskydd

transportväska katt med regnskydd

 

 

Oskar avskyr när det regnar på honom. Jag vill inte utsätta honom för det när han sitter i ryggsäcken, utan drar på den tillhörande regnhuvan. Jag låter den vara på glänt för att han fortfarande ska kunna kika ut.

 

 

 

 


Vill du också ha en sådan här transportväska till din katt?

Jag beställde min från Zooplus. Som du ser, så är det en toppsäljare hos dem. Den har fått bra kritik.

Du kan köpa denna kattryggsäck här.

 

Sightseeing hundryggsäck/kattryggsäck


Kattleksaker

 

 

Vad gillar Oskar att leka med? De här kattleksakerna gillar han bäst.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*